Spraaklab Groningen

JID_7435
dav
letteren festival

Het Spraaklab Groningen (onder leiding van prof. dr. Martijn Wieling) onderzoekt spraakproductie met behulp van de nieuwste akoestische en articulografische methoden, zoals elektromagnetische articulografie en tong-echografie.

Ons team richt zich op dialectvariatie binnen Nederland en tevens op verminderde spraak (ten gevolge van bijvoorbeeld ziektes). Klik op Onderzoek voor meer informatie over wat wij doen. We zijn te bereiken via speechlabgroningen@gmail.com voor verdere vragen en/of interesse om bij te dragen aan lopende projecten, zowel als student of als participant.

Nieuws: Sinds februari 2021 hebben we een mobiel laboratorium, SPRAAKLAB. Dit mobiele lab is speciaal ontwikkeld voor taalwetenschappelijk onderzoek. Het beschikt over alle faciliteiten voor het verzamelen van hoge kwaliteit data en het uitvoeren van verschillende taalwetenschappelijke experimenten: van het verzamelen van akoestische en articulatorische data tot eye tracking en EEG met behulp van draagbare apparatuur. Voor meer informatie, zie Nieuws.